Periorbitális vénák

A periorbitalis vénák (POV) gyakran okoznak kozmetikai aggodalmat a betegek számára. A POV-k olyan felszínes vénák, amelyek az orrnyeregtől kezdődnek, és a szem alatt vagy felett húzódnak, és összekapcsolják az oldalsó homlok és a fejbőr vénás ágait. Normális körülmények között a periorbitális vénák alig láthatók az emberi szem számára.

A periorbitális vénák okozhatnak kellemetlenségeket?

Az idősebb betegek vagy a világos bőrűek a szem, a templomok és a homlok körül kiálló és kitágult periorbitális vénáktól szenvedhetnek. Kék vénák láthatók a szem alatt vagy egy domború véna a templomnál. Néhány ember kényelmetlenséget tapasztal, ha a kiálló periorbitális vénákat túlzott hőhatásnak teszik ki, például forró zuhany után vagy a déli napsütésben.

Új technikák állnak rendelkezésre az állapot műtét nélküli kezelésére

Bár egyeseknek nem tetszik a kinyúló periorbitális vénák kinézete, általában tünetmentesek, és nem a mögöttes egészségi állapot következményei. Ennek ellenére néhányan el akarják távolítani a vénákat, hogy javítsák megjelenésüket. A periorbitalis vénák kezelése a múltban mikroflebektómiát (a látható véna műtéti eltávolítását) tartalmazott. A mikroflebectomia magában foglalja a szem körüli bőr szúrását a véna eltávolításához. Ez egy nagyon kényes eljárás, és hegesedéshez vezethet. Ezenkívül egyes vénák túl kicsiek lehetnek ahhoz, hogy műtéttel eltávolítsák őket.

Szerencsére ma már számos új, nem invazív kezelés áll rendelkezésre a kiálló periorbitális vénák kezelésére. Az ilyen kezelések közé tartozik a lézeres ablációs terápia és a közvetlen látás szkleroterápiája, amelyek megszüntetik a szem körüli látható periokuláris vénákat anélkül, hogy látható hegszövetet hagynának. A végeredmény egy boldog, magabiztos beteg, aki fiatalabbnak látszik és fiatalabbnak érzi magát anélkül, hogy igénybe kellene vennie a műtét stresszét és megterhelését.

Nem minden kezelés hatékony a szem alatti vénák eltávolításában

Míg a lézeres ablációs terápia hatékonynak bizonyult az arc és az orr kék vénáinak kis területeinek eltávolításában, addig kevésbé hatékony a nagyobb szem alatti vénák kezelésében. A kiálló periorbitalis vénák ezen a területen történő hatékonyabb kezelése a közvetlen látás szkleroterápiája, más néven mikroszkleroterápia vagy szokásos szkleroterápia.

Szkleroterápia működés közben

A kezelés során az orvos több érintett bőrfelületet fog injekciózni. Bár ez a folyamat kényelmetlenül hangozhat, a legtöbb beteg alig vagy egyáltalán nem számol be kellemetlenséggel az eljárás során. A skleroterápiát a visszér kezelésére alkalmaztákévtizedek óta. Csak csekély mennyiségű szklerozálószert használnak, minden maradék oldatot a test gyorsan hígít, ártalmatlanná téve. Ez a nem invazív kezelés egy szklerozáns (nátrium-tetradecil-szulfát vagy polidokanol) intradermális injekcióját jelenti az érintett vénákba. Ez a vénák összeomlását és megkeményedését okozza, ezt a folyamatot szklerózisnak nevezik. Miután a vénák megkeményedtek, a test a következő három-hat hétben felszívja a lebomlott szövetet, így a bőr foltoktól mentes marad. Dr. Paraskevas szívesebben használja a Polidocanolt (Aethoxysklerol) a periorbitális vénákra, mivel alacsonyabb hatékonysága és csökken a hajlam a gyulladás kialakulására a kezelt vénában és környékén.

Periorbitális vénák a kezelés előtt és után

A probléma A
periorbitális vénák

Kezelési módszer
Direct Vision Scleroterápia .

Eredmények
1 hónappal a szkleroterápia után, kisebb zúzódások és duzzanat, amelyek továbbra is csökkennek. Nincs egyéb szövődmény.

A probléma A
periorbitális vénák

Kezelési módszer
Direct Vision Scleroterápia .

Eredmények
1 hónappal a szkleroterápia után, kisebb zúzódások és duzzanat, amelyek továbbra is csökkennek. Nincs egyéb szövődmény.

A probléma A
periorbitalis vénák (szem alatti vénák) sok éven át okoznak kényelmetlenséget, különösen meleg időben.

Kezelési módszer
Direct Vision Scleroterápia

Eredmények
Közvetlenül a kezelés után látható. A kezelés a véna szklerózisát eredményezte.

Beteg
32 éves

A probléma
Kékes periorbitális véna látható a szem környékén és környékén.

Kezelési módszer
Direct Vision Scleroterápia 0,5% Polidocal oldattal.

Eredmények
A látható periorbitális véna kiváló felbontása.

Ütemezzen egy találkozót

Hívjon +36 70 386 7946 vagy küldjön nekünk üzenetet és felvesszük Önnel a kapcsolatot

Barátságos munkatársaink megbeszélik az első kinevezés minden fontos szempontját és azt, hogy mire számíthat.