Kismedencei, hüvelyi és vulva visszér

Kismedencei, hüvelyi és vulvar visszerek fordulnak elő az ágyék területén és környékén, és súlyosbodhatnak (súlyosbodhatnak) a korábbi kezelések, köztük a laphoz vagy rádiófrekvenciás ablációhoz, a scleroterápiához vagy a sapheno-femorális csomópont vagy többszörös terhesség után is előfordulhat, és egyes esetekben egy terhesség után is. Jelen lehetnek kísérő tünetekkel vagy anélkül.

A kismedencei, hüvelyi és vulvari visszér kezelhető-e?

A kismedencei, hüvelyi és vulva visszerek elég hatékonyan kezelhetők ultrahang által irányított szkleroterápiával. Ezt az eljárást tapasztalt vezető flebológusok végzik . Fejlett ultrahang berendezéseket és a kismedencei vénák gondos elkülönítését igényli. Csakúgy, mint a lábszár visszerénél, a kezelt vénákon is keményedési folyamat megy végbe, amelyet sclerosisnak neveznek, és végül a szervezet felszívja. Miután ezeket a vénákat kezelték, meg kell szüntetni a bennük lévő vérképződéssel járó torlódásokat vagy tüneteket.

Előfordulhat-e férfiaknál a visszér az ágyéki régióban?

Igen. Nemcsak a nők szenvednek az ágyék környékének varikózisában. Az orvosok szerint a férfiak is kismedencei varikózisban szenvedhetnek.

A diagnózis felállítása

Sok páciensnél a kismedencei, hüvelyi és vulvar visszerek nyilvánvaló tünetek nélkül jelentkeznek, de a kismedencei varikózis könnyen azonosítható duplex ultrahangvizsgálattal. Ez magában foglalja a comb és az ágyék, valamint a perineum és a vulvar területének külső átvizsgálását. Ezt nagyfrekvenciás ultrahangos szondával végezzük. A mélyebb vénák belsejében fellépő reflux megfelelő diagnosztizálása érdekében további speciális vizsgálatokat kell végezni.

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a phlebológusnak fel kell követnie a vénákat a méh és a petefészek területére, hogy azonosítsa eredetüket. Ehhez szükség lehet arra, hogy az érrendszeri szonográfus külön látogatáson hasi, hüvelyen belüli vagy belső ultrahangvizsgálatot végezzen.

Azoknál a betegeknél, akik a lábak kóros vénáinak kezelésében részesülnek, a visszerek szűrése az ágyék területén segíthet azonosítani az alsó lábszár problémás vénáinak forrását.

Hasznos osztályozási rendszer, amelyet a Vulvar visszér diagnosztizálására használnak

0. fokozat (szokásos)
A vulvában nem látható vénás reflux vagy varikózis.

1. fokozat (gyakori)
Ultrahang után igazolt reflux alakul ki a vulva vénáiban.

2. fokozat (nem gyakori)
Az ultrahanggal diagnosztizált vulva reflux mellett a varikózisokat is láthatja az alsó hüvelyben és a belső szeméremajkak nyálkahártyáján keresztül.

3. fokozat (nagyon ritka)
Álló helyzetben látható varikózisokat fog látni a külső szeméremajkak külső bőrén.

4. fokozat (ritka)
Állva meglátja a szeméremajkak kiterjedt varikozitását, valamint a terület durva anatómiájának általános torzulását.

Mikor kell kezelést kérnie?

Függetlenül attól, hogy a visszerek milyen helyen helyezkednek el, akár a kismedencei régióban, akár a combokban, a lábakban vagy a bokákban, fontos, hogy a tapasztalt phlebológustól megfelelő kezelést kapjunk. A kezelés segít enyhíteni a tüneteket és megakadályozni a vénabetegségek további romlását.

A jelenleg terhes betegek számára célszerű a terhesség közötti kezelést javasolni. A terhesség alatt történő kezelés nem ajánlott. Tapasztalataink szerint a medence és a lábak visszérbetegségét a következő terhesség előtt kell kezelni, hogy elkerüljük a későbbi terhességek romlását.

A medencei véna ultrahang vizsgálatának előkészítése

Első konzultációján az érrendszeri szonográfus és a phlebológus megvizsgálja és átvizsgálja a comb felső / lágyéki területét, és néha a kismedencei régiót, ha vannak vénák a területen. Az ágyékvizsgálat a vizsgálati folyamat szerves részét képezi, és fontos a teljes és alapos vizsgálat biztosításához. A diagnózisnak a lehető legpontosabbnak kell lennie a helyes kezelés biztosítása érdekében. A láb- és ágyékvizsgálatokat úgy végezzük, hogy a páciens egy speciális vizsgálati lépcsőn áll, és a lábát kívülről forgatják. Határozottan javasoljuk, hogy betegeink szerény, kényelmes fehérneműt viseljenek, hogy megkönnyítsék a beolvasást.

Hogyan kezeljük a kismedencei, hüvelyi és vulva visszereket

Endovénás lézeres abláció (EVLA)

Ultrahangos irányítás mellett egy lézerszálat helyeznek a kóros vénába egy apró metszésen keresztül. Amikor a lézert aktiválják, és a rostot lassan eltávolítják, ez reakciót eredményez a véna falában a kezelt szakasz mentén, ami a véna falának összeomlását és szklerózisát eredményezi, minimális kényelmetlenséggel.

Olvass tovább

Ultrahangos irányított szkleroterápia

Az ultrahang-vezérelt szkleroterápia egy rendkívül speciális eljárás, amelynek során ultrahang-útmutatással szklerozáns oldatot injektálnak a kóros vénákba, ami a vénafal összeomlását okozza. A vénák feloldódnak és eltűnnek, amikor a test fokozatosan felszívja őket.

Olvass tovább

Rádiófrekvenciás abláció

A rádiófrekvenciás abláció (RFA) a véna termikus (hőalapú) károsodásán alapul, amely a véna azonnali bezárásához vezet. Miután a vénát rádiófrekvenciás ablációval kezelték, a test fokozatosan teljes felszívódáson megy keresztül, és idővel eltűnik.

Olvass tovább

A vénás sebész a vénáinak tökéletesen megfelelő kezelést választja.

Medicare visszatérítés és költségek

A visszér kezelésének költsége függ a vénák súlyosságától, valamint attól, hogy melyik kezelést alkalmazzák. Az első konzultáción részletesen megvitatjuk ezeket a költségeket.


Medicare-visszatérítés igényelhető minden visszérpróba esetén , kivéve a legfelületesebb pókvénákat.

Ütemezzen egy találkozót

Hívja a 03 9662 1863 or küldjön nekünk üzenetet és felvesszük Önnel a kapcsolatot

Barátságos munkatársaink megbeszélik az első kinevezés minden fontos szempontját és azt, hogy mire számíthat.