Gyakran Ismételt Kérdések

 1. Mik a visszerek és hogyan néznek ki?
 2. Milyenek a pókerek és hogyan néznek ki?
 3. Miért alakul ki az embereknél a visszér?
 4. Miért káros a visszér az egészségemre?
 5. Mi van, ha nem kezelem a visszeremet?
 6. Miért jelennek meg a visszérek csak az egyik lábán?
 7. A lábak keresztezése varikózus vénákat okoz?
 8. Mi a visszér specialistája?
 9. Kellenek ezek az erek?
 10. Fáj a visszér eltávolítása?
 11. A helyi bőrlézerek hatékonyan kezelik a pókéreket?
 12. Milyen típusú oldatot injektálnak a vénákba?
 13. Hány kezelésre lesz szükségem?
 14. A vénakezelés zavarja-e a munkámat vagy az otthoni feladataimat?
 15. Mire számítsak a kezelés után?
 16. Mesélnél a testmozgásról és a vénakezelésemről?
 17. Mikor gyógyulnak meg a varikózisom?
 18. Visszajönnek a kezelt vénák?
 19. Melyek a lehetséges szövődmények, ha nincs kezelésem?
 20. Várnom kell, amíg befejezem a családom?
 21. Kezelhetem-e, ha terhes vagy szoptatok?
 22. Mi a jelentősége annak, hogy orális fogamzásgátló tablettát vagy hormonpótló terápiát (HRT) szedek?
 23. Milyen költségekkel jár a kezelés?
 24. Kínál fizetési tervet?

Mik a visszerek és hogyan néznek ki?

A varikózis a lábakban van, gyakran nagyok, csomósak és kidomborodnak a bőrön. Bizonyos esetekben veszélyesek lehetnek, és bőrelváltozásokat, duzzanatot és fekélyesedést okozhatnak.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Milyenek a pókerek és hogyan néznek ki?

A pókvénák apró piros vagy lila vénák, amelyek fürtökben jelennek meg, mint egy pókháló. A pók erek lehetnek a jéghegy csúcsa, mivel kb. A pókvénás emberek 20% -ának vannak mélyebb vénás problémái, amelyeket kezelni kell a pókvénák kezelésére.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Miért alakul ki az embereknél a visszér?

A visszér kialakulásának erős örökletes összetevője van. Ha szüleinek visszérbetegségei vannak, akkor jó eséllyel visszeres is lesz. A visszér kialakulása családi anamnézis nélkül is lehetséges. Mindkét esetben érdemes egy phlebológussal ellenőrizni őket.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Miért káros a visszér az egészségemre?

A népszerű vélemény ellenére a visszér nem csak kozmetikai probléma. A vér összegyűjtése a visszerekben nehézséget, fáradtságot és kényelmetlenséget okozhat a lábakban. Kezelés nélkül a visszér bőrelváltozássá, sőt a bőr fekélyévé válhat. A legjobb gondolkodás, ha visszeres, ha azt ellenőrzi egy phlebológus, és megfelelően kezeli őket.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Mi van, ha nem kezelem a visszeremet?

A vénás betegség progresszív, és ha nem kezelik, idővel súlyosbodhat. A kezeletlen visszerek esetén előforduló növekvő tünetek közé tartozik a lábak fáradtsága, nehézsége, fájdalma, lüktetése, nyugtalansága, bizsergés, viszketés, zsibbadás és duzzanat. Súlyosabb szövődmények, például phlebitis, vérrögök, dermatitis és vénás fekélyek alakulhatnak ki, ha a visszéreket nem kezelik.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Miért jelennek meg a visszérek csak az egyik lábán?

Lehetséges, hogy a varikózis csak egy lábon áll. A duplex ultrahangvizsgálat azonban gyakran a másik láb rejtett visszérét is feltárja. A látható visszér kezelésére a mélyebb vénás problémákat is kezelnünk kell.

VISSZA A TETEJÉRE

 

A lábak keresztezése varikózus vénákat okoz?

Nem. Nincs összefüggés az ülési mód és a visszér kialakulása között.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Mi a visszér specialistája?

A visszér specialistája (vagy phlebologist) olyan orvos, aki átfogó képzésen vett részt a visszérbetegség és a kezelés területén.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Kellenek ezek az erek?

A visszér és a pók vénák nem működnek. Miután a vénák rendellenesekké válnak, testünk alternatív utakat talál egészséges vénákkal a vér szállítására. Soha nem fogyhatnak el az ereid. A visszér nem hiányzik a keringésből. Valójában nélkülük javul.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Fáj a visszér eltávolítása?

Az érzett kényelmetlenség mértéke az egyéntől függ. A felhasznált tűk rendkívül finomak (hasonlóak az akupunktúrás tűkhöz), és sokuk egyáltalán nem érezhető. Az injektált oldat rövid ideig enyhén csíphet. Ha EVLA-t alkalmaznak, akkor minimális kényelmetlenség tapasztalható, amikor azt helyi érzéstelenítésben végzik.

VISSZA A TETEJÉRE

 

A helyi bőrlézerek hatékonyan kezelik a pókéreket?

Annak ellenére, hogy bizonyítottan hasznos a nagy visszerek kezelése az EVLA alkalmazásával, a lábvénák bőrre történő lézerfénnyel történő kezelése eddig csalódást okozott. A jelenleg rendelkezésre álló lézerek nagyon hasznosak lehetnek az apró kozmetikai arcvénák kezelésében, de a szakértők szkleroterápiájához képest lényegesen kevésbé hatékonyak a lábvénákon. Ezenkívül a helyi lézeres terápia korántsem fájdalommentes.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Milyen típusú oldatot injektálnak a vénákba?

Az ausztráliai szkleroterápiára alkalmazott jelenlegi ajánlott és TGA által jóváhagyott megoldásokat „detergens szklerozánsoknak” nevezik. A nátrium-tetradecil-szulfát és a polidokanol a 2 detergens szklerozáns, amelyet széles körben használnak az egész világon. A hipertóniás sóoldat (tömény sós víz) korlátozottan alkalmazható a visszér kezelésében. Dr. Paraskevas az első látogatás során részletesebben tárgyalja ezeket a szkleroterápiás megoldásokat.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Hány kezelésre lesz szükségem?

Kezelési protokollját, amely tartalmazza a szükséges kezelések számát, az első konzultáció során határozzuk meg.

VISSZA A TETEJÉRE

 

A vénakezelés zavarja-e a munkámat vagy az otthoni feladataimat?

Ez bejárható, kijáró eljárás. A legtöbb kezelés körülbelül 30 percet vesz igénybe. A kezelést követően nem szabad megszakítani a napi rutinját, folytatni lehet a szokásos feladatokat.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Mire számítsak a kezelés után?

A legtöbb beteg enyhe kellemetlenséget fog tapasztalni a beavatkozás után, de semmi sem zavarja a napi rutinját. Fontos, hogy gondosan kövesse az utólagos kezelési utasításokat, amelyek között szerepel a séta, a kompressziós harisnya viselése és a sok víz fogyasztása.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Mesélnél a testmozgásról és a vénakezelésemről?

A legjobb, ha a kezelés után kb. 4-5 napig kerüljük a súlyos emelést és minden megerőltető tevékenységet. Ez lehetővé teszi a test számára, hogy helyreálljon az eljárás után. Fontos az is, hogy napi 30 percet gyalogoljunk.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Mikor gyógyulnak meg a varikózisom?

A kezelés után a visszér gyógyulása hónapokig tarthat, betegenként változó. A jó hír az, hogy a legtöbb tünet enyhül a kezelés után, általában néhány héten belül.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Visszajönnek a kezelt vénák?

Helyesen kezelve a vénák nem fognak visszajönni, mivel a test felszívta őket. Új vénák azonban idővel megjelenhetnek. Az, hogy milyen gyorsan és hányan jelennek meg, attól függ, hogy örökölt-e vénái, amelyek nagyobb valószínűséggel romlanak. Más tényezők, mint például a tabletta elkezdése, teherbe esés vagy hosszan tartó állás, befolyásolhatják a kóros vénák kialakulását.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Melyek a lehetséges szövődmények, ha nincs kezelésem?

Nagy visszér esetén spontán vérrögök alakulhatnak ki a felszíni vénákban, ritkábban a mély vénákban. A mélyvénákban kialakuló vérrögök (mélyvénás trombózis vagy DVT) elmozdulhatnak és átjuthatnak a tüdőbe, ami tüdőembóliát, életveszélyes állapotot okozhat. A bőrelváltozások, beleértve a fokozott vagy csökkent pigmentációt, a bőr ekcémája (vénás dermatitis), a bőr és az alapul szolgáló zsír megkeményedése (lipodermatosclerosis), valamint a lábszárfekélyek kialakulhatnak az alsó lábszárban. A fekélyek síróssá, fertőzötté és fájdalmassá válhatnak, és hosszabb ideig tarthat a gyógyulásuk.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Várnom kell, amíg befejezem a családom?

A meglévő visszeres teherbe esés csak a vénák jelentősen rosszabbodását eredményezi a terhesség kialakulásával. A phlebológusok egyetértenek abban, hogy a visszér kezelése a terhesség előtt vagy között a legjobb.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Kezelhetem-e, ha terhes vagy szoptatok?

A szkleroterápiát a terhesség vagy szoptatás idején a legjobb elkerülni. Ezt javasoljuk, annak ellenére, hogy jelenleg nincsenek dokumentált bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy a szkleroterápia nem biztonságos a terhesség vagy a szoptatás ideje alatt. A terhesség alatti vénás kezelések nem olyan hatékonyak, gyakran rossz eredményeket hoznak. Javasoljuk, hogy kerüljék a szkleroterápiát, ha a terhességre gondolnak a kezelés során. A terhesség alatt megjelenő vénákat a következő terhesség előtt kell kezelni, hogy elkerüljék a következő terhességek romlását.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Mi a jelentősége annak, hogy orális fogamzásgátló tablettát vagy hormonpótló terápiát (HRT) szedek?

Az orális fogamzásgátlás és a hormonpótló terápia - mind az ösztrogén, mind a progesztogén szerepet játszik a trombózis kockázatának növelésében, függetlenül attól, hogy vénás kezelésben részesül-e. Az alacsony dózisú fogamzásgátló tabletta vagy a HRT bevétele háromszorosára növeli a mélyvénás trombózis kockázatát azokhoz képest, akik nem szedik ezeket a termékeket. Ennek a megnövekedett kockázatnak a teljes korrekciójához legalább 4 hétig meg kell szüntetni a hormonkezelést. Úgy tűnik, hogy a megnövekedett kockázat annál hosszabb ideig folytatja a gyógyszeres kezelést. Nincs jelenlegi bizonyíték arra, hogy a szkleroterápia vagy az EVLA-kezelés során az alacsony dózisú fogamzásgátló tabletta vagy a HRT szedése valóban növeli a trombózis kockázatát a kezelés előtt már meglévő kockázat felett. A szkleroterápiát és az EVLA kezelést megelőző hormonterápia abbahagyásának vagy folytatásának relatív előnyeit később megbeszéljük Önnel.

VISSZA A TETEJÉRE

 

Milyen költségekkel jár a kezelés?

A kezelés várható költsége egyénenként változó, és írásban fogják megadni az értékelést követően. A visszatérítés a Medicare-n keresztül igényelhető, kivéve a legkisebb pókéreket. Ausztráliában a Medicare Safety Net megtéríti a jogosult betegeket, ha elérik a küszöböt. Kérjük, győződjön meg arról, hogy családként vagy házaspárként van regisztrálva a Medicare Safety Net-be. Az űrlapokat az első konzultáción adhatják meg, vagy online elérhetők a Medicare Australia webhelyen. Minden fizetést a felülvizsgálat / kezelés napján kell teljesíteni készpénzzel, eftpos-val, hitelkártyával vagy csekkel. Az Amex és a Diners kártyákat jelenleg nem fogadják el.

A fizetési tervek a MAC Crediten keresztül is elérhetők , lehetővé téve az eljárás azonnali megkezdését, majd az Önnek megfelelő időszak alatt történő fizetést - tudjon meg többet a maccredit.com.au oldalon »

VISSZA A TETEJÉRE

 

Kínál fizetési tervet?

A fizetési tervek a MAC Credit partnerünkön keresztül érhetők el , lehetővé téve az eljárás azonnali megkezdését, majd az Önnek megfelelő időszak alatt történő fizetést - tudjon meg többet a maccredit.com.au oldalon »

VISSZA A TETEJÉRE