Mintegy Dr. Peter Paraskevas

Képesítések

 • MBBS (orvostudományi alapképzés, sebészeti alapképzés - Monash Egyetem)
 • Okleveles szkleroterapeuta (ausztráliai Phlebology Főiskola)
 • Egészségtudományi diploma (Orvosi szonográfia - Budapesti Egyetem)
 • FLEBOLÓGUS - FACP (az Ausztráliai Phlebológiai Főiskola munkatársa)
 • FFMACCS - (az Ausztráliai Kozmetikai Sebészeti Főiskola munkatársa)

Felhívjuk figyelmét, hogy az ausztráliai Phlebology College és az ACCS nem AMC akkreditált szakterület.

 

Megtartott pozíciók

 • Orvosi igazgató Parasi Klinika - Vénás Egészségügyi Klinika
 • Az ausztráliai Phlebology College (ACP) igazgatótanácsának tagja
 • Az ausztráliai kozmetikai sebészeti főiskola (ACCS) igazgatótanácsának tagja
 • Szakmai továbbképzés bizottsági elnöke, AKCS
 • Az MBS Bizottság elnöke, AKCS
 • A tagság-jóváhagyási bizottság elnöke, AKCS
 • A bizottság tagjai Cenzorok Testülete, AKCS

Dr. Paraskevas orvos, aki a vénás megbetegedések diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.

Az ausztráliai Phlebology College (ACP) végzett munkatársa. A Phlebologiai Főiskola átfogó ösztöndíjas képzési programot biztosít, elősegíti a phlebológia oktatását és kutatását, valamint tanácsokat és segítséget nyújt az ausztrál és új-zélandi kormányoknak, a szabályozó hatóságoknak és az iparnak az ipari szabványokkal, az új fejlesztésekkel és a visszatérítéssel kapcsolatos kérdésekben. Az AKCS nem AMC által akkreditált szakterület. Dr. Paraskevas emellett az ausztrál királyi háziorvosi kollégium diplomás munkatársa (bár több mint 15 éve nem dolgozik általános gyakorlatban, továbbra is fenntartja CPD követelményeit), valamint az ausztrál kozmetikai sebészek kollégiumának diplomás munkatársa. ösztöndíj tanulmányok 2014-ben és ösztöndíj 2015-ben.

Dr. Paraskevas jelenleg az Ausztráliai Flebológiai Főiskola igazgatósági tagja és különböző bizottságok elnöke.

A Cenzortanács tagja és az elmúlt 5 évben a főiskola fővizsgálója volt. Ő a Folyamatos Szakmai Fejlesztési Bizottság (CPD) elnöke. Az igazgatósági szintű elkötelezettségei mellett más orvosok oktatásában is részt vesz műhelyeken, konferenciákon és más főiskolai rendezvényeken, hogy segítse a phlebology színvonalának javítását. Dr. Paraskevas aktívan részt vesz a Phlebológiai Főiskola és a Kozmetikai Sebészek Kollégiumának alap- és haladó regisztrátorainak oktatásában és képzésében. Előadó és vizsgáztató, a Vein Health Medical Clinic pedig phlebológiai képző központ Viktóriában.

Mielőtt gyakorlatát a krónikus vénás megbetegedések kezelésének értékelésére fordította, sürgősségi és általános orvosként dolgozott.

2005-ben teljes munkaidőben a phlebológiára költözött, és megkezdte ösztöndíjas képzését az ausztráliai Phlebology College-nál, amelyet 2009-ben fejezett be. Kiegészítő képzést végzett a visszérbetegségre és a kezelésre összpontosítva. 2007 decemberében posztgraduális képesítést szerzett az orvosi szonográfiáról, a vaszkuláris ultrahang vizsgálatára összpontosítva a budapesti egyetemen.

Dr. Paraskevas folyóiratcikkeket tett közzé a femorális vénák duplikációinak ultrahangtechnikáiról és a kismedencei vénák ultrahang-vezérelt technikák alkalmazásával. Hozzájárult a scleroterápiát követő stroke-ról szóló kiadványhoz is. Dr. Paraskevas volt az egyik közreműködő a cianoakrilát bezárásáról szóló, nemrégiben közzétett konszenzusos dokumentumban.